Alternatieve methodes

  Cupping Therapie

  Cupping is een alternatieve geneeswijze, gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde, waarbij er kopjes op je lichaam worden geplaatst en vervolgens vacuüm worden gezogen.

  Vanaf € 40 - € 70

   

   

   

   

  De kopjes zijn gemaakt van glas, plastic of bamboe en door gebruik te maken van een pomp of door de lucht in de kopjes te verwarmen wordt een vacuüm gecreëerd. Doordat de kopjes zich aan de huid vastzuigen gaan ze het ondergelegen weefsel omhoogtrekken. Vervolgens blijven de cups ongeveer 15 minuten op hun plek zitten. Els zal de cups afwisselend laten staan of juist over je lichaam bewegen om precies die gebieden te vinden die extra aandacht nodig hebben.

  Cupping of een cupping massage versterkt namelijk de spieren en vermindert tegelijkertijd hardnekkige spierspanningen en -knopen. De sporen die deze massage op je lichaam achterlaat zien er misschien een beetje dubieus uit, maar Els kan je beloven dat de voordelen van de massage het absoluut waard zijn. De sporen van de cupping massage duiken steeds vaker op in het straatbeeld en ook sporters en sterren worden regelmatig gespot met de typische, rode en paarse cupping-plekken. De resultaten zijn indrukwekkend - de massage vermindert pijn en zwellingen, maakt verkleefd littekenweefsel los en gaat blokkades en spierknopen tegen. Bovendien is de behandeling ook nog ontstekingsremmend. Cupping wordt ook gedaan voor de behandeling van cellulitis en het verhoogt de afvoer van toxines.

  Na een cupping behandeling kunnen er rode of paarse huidverkleuringen optreden. Dit is een normaal verschijnsel, wat na enkele dagen zal verdwijnen. Ook kunnen de spieren ter hoogte van het behandelde gebied enkele dagen stijver aanvoelen.

  De behandeling is niet altijd geschikt voor mensen met een hoge bloeddruk of bij zwangerschap. Bij spataderen kunnen de benen beter niet worden behandeld.

  Tui Na, Cupping en Moxa therapie kunnen ook samen gebruikt worden in één behandeling. Dit hangt ook af van het probleem zelf en Els weet wanneer ze best welke techniek moet gebruiken. Ze kan het ook nog combineren met kleurlichttherapie of Biostimulatie en zo maakt ze iedere behandeling gepersonaliseerd.

   

  Cupping massage van de rug:

  • 30 min.: €40
  • 45 min.: €55
  • 60 min.: €70

  (De behandeling, duur  en reservatie van een bepaald probleem kan je best bespreken met Els in de zaak, via mail of telefonisch.)

  Logo Piccobello Beauty & Health
  Er goed uitzien en je goed voelen,
  zowel fysiek als energetisch en emotioneel.
  Contacteer ons

  Piccobello Beauty & Health
  Vleminkstraat 50
  3201 Langdorp