Alternatieve methodes

  Chi Nei Tsang – Chinese buikorgaanmassage

  Chi Nei Tsang: dit is het helende effect van een Chinese buikorgaanmassage

  € 70

   


  Deze vorm van massage wordt ook wel orgaanmassage genoemd en hoort bij de Chinese Geneeskunde. Volgens de Taoïsten start het leven vanuit de navel. Deze kosmische poort verbindt ons ook na de geboorte met het universum: energieën van buitenaf worden hier getransformeerd tot vitale levenskracht.Ook verlaten toxines uit de organen het lichaam via het navelgebied. Vanuit de navel zijn alle lichaamsstelsels met elkaar verbonden (bloedvaten-, lymfe-, zenuw- en spierstelsel én het meridiaansysteem) en verenigt het lichaam zich met de geest en ziel. Tijdens een Chi Nei Tsang behandeling wordt eerst je middenrif ontspannen met etherische olie, kleur-en lichttherapie en biostimulatie. Daarna worden de buikorganen gemasseerd en de corresponderende orgaanpunten die op de navelring liggen geopend. De darmen, maag, milt, pancreas, lever, galblaas, hart, longen, nieren, voortplantingsorganen, middenrif, plexus en psoasspier worden behandeld en het lymfestelsel en bloedcirculatie gebalanceerd.

   

  Waar komen die pijnlijke drukpunten vandaan in je buik?

  Dat zijn energetische blokkades die zich vastzetten in de organen in het buikgebied. De oorzaken kunnen uiteenlopend zijn zoals onverwerkt verdriet tot dagelijkse werkdruk, en alle aanverwante klachten die zich vastzetten in het buikgebied. Denk maar eens aan een situatie die niet prettig is. Het eerste waar je het vaak voelt is in je buik. Je maag draait zich om, je krijgt darmklachten, slechte ontlasting, etc. Meestal kenmerken de pijnlijke drukpunten zich als ‘shooting pains’ naar de genitale zones. Maar ook lokaal op de plek waar Els druk uitoefent kan je een pijnlijke sensatie ervaren van doffe tot wat scherpere pijn. Zodra je ontspant onder de handen van Els, op je ademhaling wordt gecoacht en er doorheen geleid wordt, zal je merken dat de pijn langzaam wegebt. Je voelt dat alles gaat stromen en zich een ontspanning in je buik manifesteert. Dit gaat gepaard met een warme gloed. Uiteindelijk moet je na een buikmassage ook altijd naar de wc. Je zal merken dat je opeens veel beter naar de wc kan gaan en je daarna een heerlijk leeg en schoon gevoel in je buik hebt.

  Chi Nei Tsang is het voor iedereen goed om te ontvangen omdat het de nodige energetisch blokkades omver werpt. Ook zorgt Chi Nei Tsang voor een betere toevoer van bloed naar de organen en afvoer van afvalstoffen die daar niet horen. Zo creëer je een situatie waarbinnen je organen hun taken optimaal kunnen uitvoeren en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt aangesproken.
  Logo Piccobello Beauty & Health
  Er goed uitzien en je goed voelen,
  zowel fysiek als energetisch en emotioneel.
  Contacteer ons

  Piccobello Beauty & Health
  Vleminkstraat 50
  3201 Langdorp